Monique Bezemer

Voor psychologische behandeling en relatietherapie

Over mij

Ik ben Monique Bezemer en welkom bij mijn praktijk. Je kunt bij mij terecht voor psychologische behandeling en relatietherapie.
Behandeling benader ik als een proces van persoonlijke samenwerking. Jij bent tenslotte expert op het gebied van jouzelf, zonder dat je dat misschien weet! Ik ben integer, bevlogen en betrokken. En als ervaren psychologe ben ik deskundig en breed onderlegd.

Ik ben alumna van de Universiteit van Amsterdam, waar ik in 2001 klinische neuropsychologie ging studeren. Een leerzame ervaring, waarbij ik veel kennis heb opgedaan over de relatie tussen het menselijk brein en gedrag. Wel realiseerde ik mij de interactie met mensen te missen en heb daarop de overstap gemaakt naar Klinische psychologie. Een succesvolle keuze, elke dag raak ik nog geïntrigeerd door dit prachtig mooie vakgebied.

Afgelopen jaren heb ik waardevolle werkervaring opgedaan binnen o.a. de verslavingszorg en de GGZ. Op dit moment ben ik deels werkzaam voor een GGZ instelling in Noord Holland en deels in mijn eigen praktijk, eerst in Zaandam en vanaf 2019 in Amsterdam IJburg. Daarnaast ben ik supervisor/leertherapeut bij een landelijke behandelorganisatie binnen de GGZ.

Een groot deel van mijn werk bestaat uit het het inzichtelijk krijgen van belemmerende gedragspatronen en het losmaken hiervan. De laatste jaren heb ik mij intensief verdiept in complexe traumaproblematiek; een klachtenpatroon dat is ontstaan door langdurige (vroegkinderlijke) traumatisering o.a. (emotionele) mishandeling en verwaarlozing.
Daarnaast heb een speciale interesse ontwikkeld in vraagstukken omtrent en zelfbeeld en zelfintegriteit. Ik heb affiniteit met mensen welke ogenschijnlijk goed functioneren en kampen met onderliggend leed.